Druga strana priče

Vlasnik restorana: Nizozemac udario prvi i nezgodno je pao

Vijesti / Flash | 23. 07. 2014. u 09:14 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajdar Bilali, vlasnik restorana Bijeli san u Poreču, u kojem je napadnut nizozemski turist, tvrdi kako nije istina da je konobar imao bokser te da drugi konobari nisu sudjelovali u premlaćivanju, piše Jutarnji list.

''Ma kakav bokser, kakvo cipelarenje? Večera je kasnila jer je bila velika gužva, ispričavali smo se gostima, ali mu je ipak stigla. Već su počeli jesti. Nizozemac je bio vulgaran i zamolio sam ga da ode, rekao sam mu da ništa ne mora platiti. Međutim, on je počeo govoriti svim ostalim turistima Nizozemcima da odu i ne plate, napravio je scenu. On je prvi udario „malog“, a on mu je vratio. Jednom ga je udario šakom, ali je nezgodno pao i udario glavom o kamen. To se uopće nije dogodilo u restoranu nego vani, na trgu. „Mali“ je sve priznao na policiji i pustili su ga nakon ispitivanja'', rekao je Hajdar Bilali za Jutarnji list.

Podsjetimo, Michael Rolleman (38) je sa suprugom i djecom bio u nedjelju na večeriu spomenutom restoranu. Pretukao ga je konobar Hajdin Bilali (23) jer se žalio na uslugu u restoranu. Nizozemac je imao i slomljeni nos, potres mozga te otvorenu ranu glave. Iz riječkog KBC-a doznajemo kako je Rolleman izvan životne opasnosti i da je operacija donje čeljusti bila uspješna.

Iz Turističke zajednice Poreča ispričali su se Nizozemcu i njegovoj obitelji, a nesretnog turista u utorak je posjetio i ministar turizma Darko Lorencin, koji je ponudio nadoknađivanje svih troškova. Ministar je u razgovoru s Rollemanom izrazio žaljenje zbog nemilog događaja i pritom naglasio kako oštro osuđuje neprimjereno ponašanje prema našim gostima i turistima, a posebice fizičke obračune koji nikako nemaju mjesto u civiliziranom društvu.

Oštro osudili napad

Ministar Lorencin je Rollemanu također zaželio brz oporavak te izrazio nadu da neće percipirati Hrvatsku i njene građane kroz ovaj doista neprihvatljiv događaj. Kako je rekao, Hrvatska je poznata u svijetu kao sigurna zemlja s ljubaznim ljudima, a ovo je bio pojedinačni incident koji je za najoštriju osudu. I porečki gradonačelnik Edi Štifanić najoštrije je osudio napad na nizozemskog turista. Rekao je i da će nizozemskoj obitelji pokriti sve troškove boravka. Također, dodaje gradonačelnik, razmotrit će se mogućnost oduzimanja terase navedenom ugostiteljskom objektu.

Kopirati
Drag cursor here to close