Štednja

Vlada ZDK ukinula savjetnike i smanjuje plaće direktorima

Vijesti / Flash | 21. 04. 2015. u 16:37 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je odgovarajući na zastupničko pitanje na sjednici Skupštine Kantona, istaknuo da će Vlada ostati na stanovištvu o ukidanju savjetničkih pozicija.

Galijašević je to obrazložio time da u njegovom kabinetu nema nijednog savjetnika, a da će tako i ostati, jer "zaposlenici u Kantonu moraju imati znanja da izvršavaju svoje radne zadatke i obveze".

Istovremeno je napomenuo da je Vlada Zeničko-dobojskog kantona odlučna da provodi program mjera štednje za ovu godinu, koje u jednom dijelu uključuju znatno smanjenje plaća svih direktora županijskih javnih poduzeća i ustanova.

Plaće županijskih direktora ubuduće bi se trebale gotovo prepoloviti i umannjiti sa dosadašnjih šest na tri prosječne županijske plaće.

Za ovo smanjenje, ali prije svega usklađivanje direktorskih plaća, nadležni su upravni odbori županijskih javnih poduzeća i ustanova, i sada je sva odgovornost na njima.

O tome što je do sada urađeno na provođenju programa mjera štednje za ovu godinu, nadležni upravni odbori trebaju poslati izvještaje do kraja tjedna.

Nakon toga će izvještaji upravnih odbora biti tema sjednice Vlade Zeničko-dobojkog kantona, koja će se očitovati o radu tijela koja trebaju da upravljaju javnim poduzećima i ustanovama kantonalnog nivoa.

Kopirati
Drag cursor here to close