Poduzeća

Vlada zasjeda u punom sastavu: Na stolu smjene

Vijesti / Flash | 22. 05. 2015. u 06:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH danas će razmatrati stanje u javnim poduzećima s negativnim poslovanjem u kojima ona ima vlasništvo, potvrdio je federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić (HDZ BiH) dodajući kako je na sjednici Kolegija odlučeno da se ove točke uvrste u dnevni red.

Riječ je o poduzećima HT Eronet Mostar, Aluminij d.d. Mostar, Elektroprivreda HZHB Mostar, Hidrogradnja d.d. Sarajevo, Pretis d.d. Vogošća, Željeznice FBiH i Rudnici Kreka u kojima bi trebali biti smijenjeni nadzorni odbori.

BHT je objavila kako su sjednici Kolegija, koja je održana u srijedu, prisustvovali premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević, federalni ministar energije, industrije i rudarstva Reuf Bajrović i glavna tajnica Vlade Federacije BiH Edita Kalajdžić.

U radu sjednice će sudjelovati i ministri iz HDZ-a BiH, koji zbog nesuglasica oko uvrštavanja točaka u dnevni red sjednice, nisu sudjelovali u posljednje dvije sjednice Vlade Federacije BiH.

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić (SDA) očekuje da će na sjednici biti obavljena kvalitetna rasprava o rješavanju problema u javnim poduzećima koja posluju s gubicima.

''Na sjednici najvjerojatnije neće biti razmatrani reformski zakoni, koje je zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović trebao predložiti premijeru Novaliću da ih uvrsti u dnevni red'', navodi BHT.

Kopirati
Drag cursor here to close