Suglasnost

Vlada RS-a dala suglasnost na usuglašeni mehanizam koordinacije

Vijesti / Flash | 18. 08. 2016. u 14:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske (RS) dala je suglasnost na usuglašeni sustav koordinacije procesa europskih integracija u BiH.

Zaduženo je entitetsko Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu suradnju da, u suradnji s Uredom predsjednice Vlade RS-a, a u skladu s Odlukom o ostvarivanju koordinacije republičkih organa uprave u provođenju aktivnosti u oblasti europskih integracija i međunarodne suradnje, započne s pripremnim aktivnostima vezanim za uspostavljanje tijela predviđenih sustavom koordinacije.

Na sjednici Vlade RS-a zadužen je, kako je priopćeno, i Generalno tajništvo Vlade da tekst usuglašenog sustava koordinacije procesa europskih integracija u BiH od 17. kolovoza 2016. godine, u originalnom tekstu, dostavi Narodnoj skupštini RS-a na razmatranje i usvajanje.

Podsjećamo, Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je jučer u Sarajevu, nakon sastanka s entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Željkom Cvijanović, da je tekst mehanizma koordinacije u potpunosti finaliziran.

''Sastanak nije dugo trajao što znači da su stvari i prethodno i na ovome sastanku u potpunosti dogovorene, usuglašene i tekst mehanizma koordinacije je u potpunosti danas finaliziran. To je produkt zajedničkog rada Vijeća ministara, entitetskih premijera, ali i svih drugih brojnih institucija i subjekata koji su nam pomagali prilikom finaliziranja teksta mehanizma koordinacije'', naveo je Zvizdić.

Istaknuo je da je mehanizam koordinacije finaliziran i "on će u idućem tjednu na razini vlada biti i usvojen u istovjetnom tekstu".

Kopirati
Drag cursor here to close