smeće

Vlada 'premješta' deponiju u Mostaru

Vijesti / Politika | 15. 07. 2014. u 11:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je suglasnost Gradu Mostaru da vrši privremeno odlaganje komunalnog otpada na lokaciji Uborak-Buđevci u naselju Vrapčići kod Mostara od 1. kolovoza 2014. godine, jer 31. srpnja 2014. godine prestaje odlaganje komunalnog otpada na Deponiju Uborak d.d. Mostar, zbog njenog zatvaranja.

Odlaganje komunalnog otpada na lokaciji Uborak-Buđevci vršit će se do okončanja pribavljanja potrebnih odobrenja za puštanje u rad JP Deponija d.o.o. Uborak-Buđevci Vrapčići Mostar, pripćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Podsjećamo, iako je 1. travnja trebalo biti ugašeno zbog pretrpanosti kapaciteta, odlagalište Uborak i dalje je jedino odlagalište za otpad koji dolazi iz grada Mostara, ali i okolnih mjesta.

Deponija, koja je prije skoro dvije godine ispunila svoj kapacitet, trebala je Rješenjem Federalnog ministarstva okoliša i turizma krajem ožujka biti sanirana i zatvorena. Njezino zatvaranje je prolongirano, kao i otvaranje nove deponije jer nema građevinske kao ni urbanističke dozvole.

Kopirati
Drag cursor here to close