Eto priznat će ...

Vlada odbacila optužbe za urotu protiv Strauss-Kahna

Vijesti / Flash | 28. 11. 2011. u 07:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska vlada i lanac hotela Sofitel odbacili su optužbe za urotu protiv Dominiquea Strauss-Kahna u svibnju u New Yorku, nakon istrage američkog novinara koji tvrdi da se htjelo naškoditi bivšem direktoru Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) koji je tada bio najizgledniji kandidat za francusku predsjedničku utrku 2012.

Francuski ministar unutarnjih poslova i osoba od povjerenja predsjednika Nicolasa Sarkozyja, Claude Gueant, odlučno je odbacio bilo kakvu zamisao o planiranoj uroti protiv Strauss-Kahna koji je 14. svibnja uhićen u New Yorku i optužen za pokušaj silovanja sobarice u hotelu Sofitelu na Manhattanu, gdje je proveo noć.

Od kaznenog progona bivšeg glavnog direktora MMF-a odustalo se u kolovozu, ali ga je afera skupo stajala, budući da mu je naglo prekinula političke ambicije.

U razgovoru za agenciju France Presse u subotu novinar Edward Epstein zaključuje da se Kahnu htjelo naškoditi kako bi se eliminirala njegova kandidatura ali ipak ne govori o montiranoj političkoj uroti. Jedan od njegovih američkih odvjetnika ne isključuje mogućnost namjernog pothvata kako bi ga se politički dotuklo.

''Ako netko misli da postoji urota, neka podnese tužbu i neka se već jednom završi s pretpostavkama i pričama'', rekao je Claude Gueant.

Kopirati
Drag cursor here to close