Mostar ima e-Vladu

Vlada HNŽ-a usvojila Prijedlog zakona o oružju i streljivu

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 14:51 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici u utorak u Mostaru usvojila je Prijedlog zakona o oružju i streljivu u HNŽ-u, koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru, priopćili su iz te vlade.

Prijedlogom se propisuju uvjeti za nabavu, držanje, nošenje, sakupljanje, popravljanje i prepravljanje, oduzimanje oružja i streljiva, promet oružja i streljiva, način postupanja s oružjem i streljivom, osnivanje i vođenje civilne streljane i evidencije o oružju i streljivu na teritoriju HNŽ-a.

Ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda na sjednici je podnio Informaciju o provedenoj akciji usmjerenoj protiv organiziranog kriminala, osobito u svezi s krađom automobila koju su, po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, u suradnji s MUP-om Republike Hrvatske, zajednički proveli MUP Hercegovačko-neretvanske županije, Zapadnohercegovačke i Sarajevske županije, kao i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i policijski službenici Granične policije BiH.

Tim povodom, Vlada je pozdravila pojačane aktivnosti MUP-a HNŽ-a na suzbijanju kriminaliteta svih oblika uputivši pohvale radu policije tijekom jučerašnje akcije te izrazila očekivanja kako će, s ciljem poboljšanja sigurnosti građana i njihove imovine, takve akcije biti nastavljene.

Vlada je usvojila Program rada Vlade HNŽ-a za 2017. godinu te Plan javnih nabava za 2017. godinu temeljem kojeg će se provoditi postupci javnih nabava sukladno dinamici i rokovima utvrđenih planom i Odlukama Vlade o pokretanju postupka javne nabave koje će se donositi za svaki kvartal posebno.

Vlada je razmotrila i usvojila Informaciju Ministarstva gospodarstva o realiziranju ugovora o koncesijama koja sadrži podatke o koncesijskoj djelatnosti iz oblasti rudarstva i energetike, kao i podatke o mineralnoj sirovini koja nije nastala kao rezultat eksploatiranja već kao rezultat izvođenja građevinskih radova.

Inače, tijekom današnje sjednice testiran je sustav e-vlade koji je uskoro biti u punoj funkciji i zamijeniti dosadašnji način rada Vlade, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close