sastanak

Vlada HNŽ-a spremna uložiti u zaštitu digniteta branitelja

Vijesti / Flash | 04. 11. 2015. u 13:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, primio je danas članove predsjedništva Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDR-a) Grada Mostara.

Tijekom sastanka najviše je bilo govora o problemima s kojima se susreće braniteljska populacija, izradi novog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, kao i poštivanju odredbi spomenutog Zakona.

Članovi Udruge kazali su kako u cijelosti podržavaju prve poteze predsjednika i nove Vlade, kao i donošenje svih odluka u svezi s racionaliziranjem troškova, a kojima se želi stabilizirati financijsko stanje u Proračunu Županije.

''Vlada i ja smo spremni uložiti maksimalan napor u zaštiti digniteta branitelja i braniteljske populacije općenito. Resorno ministarstvo intenzivno radi na izradi novog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji'', rekao je Herceg napominjući kako se taj zakon priprema u suradnji s braniteljskim udrugama.

Predsjedništvo HVIDR-e Grada Mostara, predsjednika Hercega upoznalo je o tijeku priprava za organiziranje XXI. Međunarodnog Božićnog turnira u malom nogometu ''HVIDR-a Mostar 2015. godine'' ističući kako je ovaj malonogometni spektakl nemoguće organizirati bez potpore drugih institucija, te su današnji sastanak iskoristili kako bi zahvalili na dosadašnjoj potpori, izrazivši svoja nadanja kako ona neće izostati ni ove godine.

''Unatoč ozbiljnim financijskim poteškoćama s kojima smo suočeni, naša potpora u organiziranju ovog turnira, koji već dugo ima i međunarodni karakter, sukladno mogućnostima, ni ovaj put neće izostati'' , kazao je predsjednik Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close