Wuu-huu?

Vlada HNŽ utvrdila tko ima pravo na 400 KM prigodom rođenja djeteta

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 14:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Vlada HNŽ je donijela Odluku o utvrđivanju prava i dodjele jednokratne potpore za opremu novorođenog djeteta.

Zahtjev za priznavanje prava na jednokratnu potporu za opremu novorođenog djeteta koja iznosi 400 KM podnosi se centru za socijalni rad ili mjerodavnoj službi jedinice lokalne samouprave kojoj su povjereni poslovi socijalne skrbi prema mjestu prebivališta roditelja novorođenog djeteta.

Vlada je donijela i Odluku o Metodologiji izrade godišnjih izvješća o radu i financijskom poslovanju javnih zdravstvenih ustanova čiji je osnivač ili suosnivač HNŽ-e, te Zaključak o preporuci osnivačima zdravstvenih ustanova primarne zdravstvene skrbi u HNŽ-u da obvežu iste na izradu godišnjih izvješća o radu i financijskom poslovanju sukladno usvojenoj Metodologiji.

Izvješća zdravstvenih ustanova dostavljat će se Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a koji će podatke koristiti isključivo za izrade analiza iz oblasti zdravstva za vlastite potrebe i na traženje mjerodavnih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close