skandalozan potez

Vlada FBiH građane i radnike pravi budalama

Vijesti / Flash | 09. 02. 2016. u 13:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nakon mjesec dana proglasiti da je 406 KM društveno opasno, a onda donijeti odluku da je naknada za odvojeni život 300 KM je igranje s pameću građana FBiH ili potcjenjivanje. Bit ću krajnje prost i reći da Vlada FBiH pravi budalama sve radnike i građane Federacije BiH", poručio je Selvedin Šatorović u razgovoru za N1.

Odlukom od 5. veljače Vlada Federacije Bosne i Hercegovine povećala je ministrima i savjetnicima naknade za odvojeni život sa jedne na 300 KM i 250 KM.

S tim u vezi N1 je razgovarao sa Selvedinom Šatorovićem, potpredsjednikom Saveza samostalnih sindikata BiH.

"To je pokazatelj principijelnosti Vlade FBiH koja kaže da je 406 KM društveno opasna plaća, koja priča o svim mogućim uštedama, Vlada koja traži umanjenje tj. ukidanje minulog rada, koja traži potpuno smanjenje naknada radnicima, a sebi u isto vrijeme povećava ovakve naknade na relativno visoke plaće", istakao je on.

Šatorović je rekao da u Sindikatu smatraju da je ovo skandalozan potez.

"Ovo je pokazatelj da Vlada FBiH radi isključivo u interesu političkih centara moći koje su je dovele na ovu poziciju i da je prazna priča da se radi nešto u interesu građana i radnika Federacije BiH. Priča se o borbi protiv administracije, a ona se povećava", rekao je potpredsjednik SSS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close