Generalna analiza

Vježba ''Zajednički otpor 2012'' u potpunosti ispunila postavljene ciljeve

Vijesti / Flash | 18. 07. 2012. u 06:49 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna civilno-vojna vježba ''Zajednički otpor 2012.“ (Shared Resilience 2012. ) uspješno je izvedena i ispunila je sve postavljene ciljeve - zaključak je skupa održanog u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu na kojem je izvršena generalna analiza spomenute vježbe.

Vježba "Zajednički otpor 2012." održana je u Čapljini od 28. svibnja do 7. lipnja uz nazočnost predstavnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, Ministarstva sigurnosti, entitetskih i lokalnih uprava civilne zaštite te predstavnka Ambasade SAD-a u BiH, NATO-stožera Sarajevo i Misije EUFOR-a u BiH.

U ime MO i OSBiH generalnu analizu otvorio je brigadni general Ivica Jerkić, ujedno kodirektor vježbe ''Zajednički otpor 2012'', ističući da je vježba u potpunosti uspjela te da su svi postavljeni ciljevi ispunjeni, a posebno naglašavajući uspješnu interagencijsku suradnju i suradnju sa zemljama regije i međunarodnim partnerima.

Brifinge su iznijeli i predstavnici Ministarstva sigurnosti i entitetskih uprava za civilnu zaštitu, koji su govorili o realiziranim aktivnostima iz svog resora, pozitivnim utiscima, prijedlozima za buduće unapređenje sličnih vježbi i o naučenim lekcijama.

Predstavnici američke ambasade u BiH, NATO-stožera Sarajevo i Misije EUFOR u BiH u svojim obraćanjima čestitali su svim sudionicima vježbe na izuzetno dobro organiziranoj i uspješno realiziranoj vježbi, ističući da se na ovaj način jasno pokazalo što se sve može uraditi u BiH kad postoji dobra volja.

Na kraju analize, svoja zapažanja i komentare dali su i ministar obrane BiH Muhamed Ibrahimović, zamjenica ministra obrane BiH Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog stožera OSBiH generalpukovnik Miladin Milojčić.

Zajednički je stav da je „Zajednički otpor 2012.“ uspješno provedena vježba, ali i da naučene lekcije treba primijeniti prilikom narednih vježbi i sličnih aktivnosti.

Ministar Ibrahimović je posebno zahvalio Uredu za obrambenu suradnju (ODC) Ambasade SAD-a u BiH za izuzetno značajan doprinos realizaciji vježbe ''Zajednički otpor 2012''.

Uime MO i OSBiH generalnoj analizi nazočili su i zamjenik ministra obrane BiH Mirko Okolić, zamjenik načelnika ZS OSBiH generalbojnik Ante Jeleč, pomoćnici ministra obrane BiH i načelnici uprava ZS OSBiH, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close