Nevrijeme u općinama RS

Vjetar u Banja Luci nosio krovove i rušio stabla

Vijesti / Flash | 10. 02. 2016. u 12:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olujno nevrijeme koje je danas prijepodne zahvatilo Banja Luku porušilo je više stabala, a sa poslovnog prostora poduzeća "Autoprevoz" vjetar je odnio limeni krov, javlja Agencija Anadolija.

Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza" izjavio je za AA da se radi o limenoj konstrukciji koja je stajala preko betona, a koju je vjetar uspio podići i odnijeti.

U jednom trenutku udari vjetra bili su brzine 110 kilometara na sat.

"Inače smo u fazi preseljenja sa te lokacije na novu, tako da nam je tu ostala još samo oprema koju sada preseljavamo i počeli smo sklanjanje lima", rekao je Mijić i dodao da ne sreću osim krova nije bilo veće štete.

Kada su u pitanju stabla, najviše je oboreno Borova u naselju Borik. Ekipe preduzeća "Tamaris" koje održava zelenilo u Banja Luci odmah su izašle na teren kako bi uklonile porušena stabla.

U nekoliko općina na Romaniji nevrijeme je izazvalo kvarove na elektromreži. Bez struje su ostala pojedina domaćinstva u Foči, Višegradu, Han-Pijesku…

Kiša je bila intenzivnija u prvom dijelu dana, a meteorolozi najavljuju da bi poslijepodne kiša prolazno moga preći i u snijeg.

U noći padaline prestaju uz smanjenje naoblake.

Maksimalna temperetura bila je tijekom jutra do 12 °C, a preko dana i do večeri pada na dva stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close