U bolnici

Visoko: 12-godišnjak nakon nesreće u teškom zdravstvenom stanju

Vijesti / Crna Kronika | 31. 08. 2015. u 14:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvanaestogodišnji dječak koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila na autocesti u blizini Visokog u teškom je stanju. Potvrdila je ovo za Klix Muamera Šehić, glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, istaknuvši kako pacijent ima višestruke lomove, te da je pod stalnim nadzorom liječnika.

"Pacijent je smješten na dječjem odjelu Klinike za ortopediju i traumatologiju, te ima frakturu lopatice, desne ruke, kostiju lica, kao i ozljedu desnog kuka, desnog stopala i lijeve pete. Također je primljen sa kontuzijama grudnog koša. Pacijent je pod stalnim nadzorom liječnika", kazala je Šehić.

Naime, do teške nesreće u kojoj je dječak ozlijeđen došlo je sinoć oko 20 sati kada je F. A. (44) iz Sarajeva, upravljajući automobilom na autocesti u blizini mjesta Donja Zimča, sletio s ceste, te probivši zaštitnu ogradu okončao na sporednom putu.

Iako su na mjesto događaja veoma brzo došli uposlenici Hitne pomoći i policije, vozaču nije bilo pomoći, te je preminuo usljed zadobivenih ozljeda. Dijete koje je bilo suvozač u vozilu hitno je prebačeno na KUM Kliničkog centra u Sarajevu, gdje mu je ukazana pomoć.

Što se točno dogodilo i kako je došlo do nesreće bit će poznato nakon vještačenja koje je naložio postupajući tužitelj u ovom slučaju, a koji je i rukovodio sinoćnjim očevidom.

Sinoć je na autocesti nakon nesreće vladala velika gužva, a dio brze ceste je bio i zatvoren za promet do okončanja očevida. Tužitelj i pripadnici MUP-a ZDŽ bili su na terenu do kasno u noć, a tijekom današnjeg dana bit će naložena i obdukcija tijela preminulog Sarajlije, piše Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close