Put u Kinu

Vijeće ministara traži otkaze čelnika BHANSA-e

Vijesti / Flash | 01. 10. 2014. u 15:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u srijedu je pokrenulo postupak smjene trojice najvažnijih dužnosnika Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) nakon što je potvrđeno kako su oni bez opravdanja zajedno otišli na višednevni put u Kinu upravo u razdoblju kada BiH po prvi puta u povijesti počinje preuzimati nadzor nad svojim zračnim prostorom.

Nakon sjednice Vijeća ministara BiH potvrđeno je kako je od Ministarstva prometa zatraženo da pripremi i dostavi prijedlog o razrješenju Marina Raspudića, Đelala Hasečića i Damira Ćopića, ravnatelja i dvojica zamjenika ravnatelja BHANSA-e.

"Ovom informacijom ukazuje se na krajnje neprofesionalno i neodgovorno ponašanje čelnika uprave ove agencije zbog toga što su u vrijeme dugo planiranog i zakazanog početka operacija preuzimanja kontrole nad bosanskohercegovačkim nebom otputovali na ATC Global 2014 - sajam i konferenciju u Kini na kojoj nisu potpisali niti jedan dokument od značaja za BiH", stoji u priopćenju Vijeća ministara BiH dostavljenom medijima.

Istaknuto je kako je ovakvim postupkom BHANSA ostala bez osobe koja bi imala ovlasti nastaviti aktivnosti vezane za preuzimanje kontrole nad zračnim prostorom iznad BiH.

U Vijeću ministara BiH ocijenili su kako je riječ o izravnoj opstrukciji projekta koji je iznimno važan za državu.

Kopirati
Drag cursor here to close