Isključili javnost

Vijeće ministara BiH usvojilo mehanizam koordinacije u tajnosti

Vijesti / Flash | 09. 02. 2016. u 19:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH je na sjednici 26. siječnja 2016. godine usvojilo Odluku o sustavu koordinacije procesa europskih integracija u BiH.

Naime, Vijeće ministara BiH je usvojilo mehanizam koordinacije koji je jedan od dva glavna uvjeta kako bi aplikacija za EU bila vjerodostojna.

Osim ovog, drugi uvjet je adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju o čemu se vode pregovori sa EU. Na sjednici koja je održana u utorak, Vijeće ministara BiH je usvojilo pregovaračku poziciju BiH a nastavak pregovora zakazan je za 16. veljače, javlja N1.

Ipak, ostaje nejasno zašto javnost nije obaviještena o usvajanju spomenutog mehanizma.

U Službenom listu se navodi da je mehanizam koordinacije usvojen na sjednici 26. siječnja, ali javnost nije bila obaviještena da je sjednica Vijeća ministara uopće održana.

Na službenoj stranici Vijeća ministara BiH navodi se da je u siječnju održano pet sjednica, ali niti jedna od njih nije bila 26. siječanj.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić za sutra u 11 sati je najavio konferenciju za medije, a prije toga nije želio komentirati bilo što vezano za ovu temu.

Kopirati
Drag cursor here to close