Udar

VIDEO: Objavljene snimke raketiranja položaja IS-a

Vijesti / Flash | 23. 09. 2014. u 12:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva američka razarača s krstarećim raketama rano jutros su ispalila više krstarećih projektila tipa Tomahawk na položaje IS-a Siriji. Videa lansiranja na svojem je YouTube kanalu objavila Američka mornarica.

Razarači USS Arleigh burke i USS Philippine Sea pokrenuli su val zračnih napada na položaje džihadista u Siriji.

SAD je obavijestio Siriju o napadima na njezinu teritoriju protiv terorističke organizacije Islamske države, objavilo je u utorak ministarstvo vanjskih poslova u Damasku.

''Amerikanci su u ponedjeljak obavijestili predstavnika Sirije pri UN-u da će se izvesti udare na terorističku organizaciju Islamska država u Raki, uporištu IS-a na sjeveru Sirije'', objavilo je ministarstvo kako prenosi državna televizija.

Podsjećamo, BBC ističe da se ovi napadi uvelike razlikuju od onih u Iraku jer su Iračani sami pozvali SAD da intervenira, a Sirija to nije učinila. Stoga je SAD bez dozvole i sporazuma napao tuđi teritorij.

Koalicija koju predvode Sjedinjene Američke Države izvela je u utorak u zoru 22 udara na položaje organizacije Islamska država (IS) u sirijskoj regiji Bukamal na granici s Irakom, izvjestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Osim udara na sjevernu pokrajinu Raka, "koalicija je izvela 22 zračna udara i raketna napada na grad Bukamal i njegovu okolinu na istoku Sirije, na granici s Irakom, navela je ova nevladina organizacija (NVO).

''Najmanje 30 boraca al-Qaide i osam civila, od kojih troje djece, poginuli su u izvedenim napadima'', izvjestila je nevladina organizacija (ONG).


Kopirati
Drag cursor here to close