Imajte sentimenta

VIDEO | Vučić u Sarajevu: Ne zovite Kosovo državom

Vijesti / Flash | 16. 03. 2017. u 17:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je tijekom današnjeg summita lidera zemalja zapadnog Balkana u Sarajevu zamolio sudionike da ne nazivaju Kosovo državom i da imaju sentimenta prema drugima.

Vučić je, nakon što je Isa Mustafa predstavljen kao "predstavnik države Kosovo", iako nigdje nisu istaknuti simboli, ni zastava Kosova, rekao da ne može da govori o "zemljama" i zamolio i druge sudionike da budu jednako osjetljivi prema Srbiji, onako kako je Srbija osjetljiva kada govori o njima.

"Da sam ja u BiH govorio nešto, nazivajući još nekoga zemljom, kao što se ovdje govori o državi Kosovo, a mislim da je ni BiH nije priznala, a i da EU mora da ima neutralni status, vi biste svi napustili ovaj skup", rekao je Vučić.

On je dodao da on neće napuštati skup jer misli da je važno da se razgovara o stvarima koje će nas spajati, ali da hoće da ukaže na "različite sentimente" kad je riječ o Srbiji, piše Srna.

"Sve može da se izgovori protiv Srbije, Srbija to mora da prešuti i to tako može dokle god hoće, kako hoće. Ovo ne govorim zbog kampanje, jer se u kampanji nisam radovao ni na jedan način odbijanju tužbe za genocid BiH, niti bilo što slično, jer želim najbolje prijateljstvo sa BiH i svima ovdje prisutnima", rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close