Požar pod kontrolom

VIDEO | Pogledajte razmjere požara kod Ljubinja iz helikoptera OS BIH

Vijesti / Flash | 18. 07. 2017. u 06:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine djelovao je u kasnim poslijepodnevnim satima na području Ljubinja, gdje je gasio požare u selima do kojih se nisu mogli probit vatrogasci.

Oružane snage su, pored helikoptera, u Ljubinje poslale i 15 vojnika sa naprtnjačama, koji su pomogli vatrogascima i stanovništvu u gašenju požara.

Helikopter je djelovao na području od Obzira prema Pustipusima.

Zapovjednik vatrogasne postrojbe Ljubinje Miodrag Ilić, koji je sa svojom ekipom danonoćno na terenu, potvrdio nam je da im je pomoć iz zraka bila jedina nada, jer je požar kilometarski i ugrožavao je više sela.

Helikopter Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske stacioniran je na području Grada Trebinja i u nadolazećem razdoblju služit će za izviđanje, navođenje, vezu i zapovjedanje, potvrdio je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne postrojbe Trebinje Tripo Ćuk.

Helikopter je sinoć stigao u Trebinje, gdje će ostati sve dok bude potrebe i djelovat će na području cijele Hercegovine što će značajno doprinijeti da se ublaže katastrofe, koje svake godine prouzrokuju požari na području ove regije. Zbog takve situacije Ćuk je sa predstavnicima Grada Trebinja prethodnih dana uputio zahtjev i apel za pomoć helikoptera.

"Neizmjerno smo zahvalni Vladi Republike Srpske što je kao i mnogo puta do sada imala sluha za naše probleme. Hercegovina se svake godine bori sa požarima velikih razmjera i mnogo će nam značiti da na vrijeme otkrijemo mjesto zapaljenja", kaže Ćuk.

U posljednjih desetak dana u požarima na području Ljubinja i Trebinja izgorjelo je više tisuća hektara šume i niskog raslinja, kuća, više štala i pomoćnih objekata, desetine grla krupne i sitne stoke, elektro-mreža....

Kopirati
Drag cursor here to close