Prava reakcija

VIDEO | Nikšić: SDP okuplja blok stranaka koji će se suprotstaviti sadašnjoj vlasti

Vijesti / Flash | 30. 05. 2017. u 20:33 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je u utorak navečer u Mostaru kako njegova stranka želi s drugim lijevim i građanskim strankama u BiH formirati blok koji će se na parlamentarnim izborima iduće godine suprostaviti sadašnjoj vlasti koju je nazvao nacionalističkom.

"Želimo formirati blok stranaka koji će 2018. godine biti u stanju formirati vlast i krenuti u ispunjavanje svojih obećanja", kazao je Nikšić uoči javne tribine SDP-a kojom se nastavlja započeti proces kreiranja izbornog programa te stranke za 2018. godinu.

"Ovo je jedna u nizu tribina SDP-a koje radimo širom BiH. Pokušavamo u razgovoru s građanima i popunjavanjem anketnih listića doći do mišljena o tome što građani očekuju od nas i koji su njihovi prioriteti", kazao je Nikšić, dodavši kako na taj način žele doći do najkvalitetnijeg programa.

"Želimo u cijelosti opravdati povjerenje naših birača", poručio je Nikšić, istaknuvši kako 'nikad nije bilo jasnije kao danas, kako izgleda zemlja kad je SDP na vlasti, a kako kada nije'.

"Evidentno je kako došlo do potpune obustave investicija i kako nema javnih radova", kazao je Nikšić te se osvrnuo i na najavljeni koncert podrške haškim optuženicima u Mostaru, kazavši kako to ne govori o Mostaru koliko o vlasti u Bosni i Hercegovini, zamjerajući i međunarodnoj zajednici na nedostatku prave reakcije.

Uoči javne tribine predstavljen je novi vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Čapljine Nedžad Merdan kojemu je to mjesto prepustio Ante Krešić, predsjednik čapljinskog SDP-a.

"Mi stariji trebamo više prepuštati bitna mjesta mlađima kako bi im se pružila prilika i čuo njihov glas. Ujedno mislim kako ćemo na ovaj način privući više mladih u SDP", kazao je Krešić.

Njegov potez pozdravili su čelnici SDP-a, ističući kako je ta stranka jedina koja je propisala da najmanje 40 posto mladih mora biti na izbornim listama.

"Nadam se kako će i drugi kandidati u stranci prepoznati potez Ante Krešića", kazao je Zoran Mikulić, predsjednik županijskog odbora SDP-a BiH u HNŽ-u.

Kopirati
Drag cursor here to close