Bošković

VIDEO | Inicijativa za Stolac ima svog kandidata na ponovljenim izborima

Vijesti / Flash | 02. 12. 2016. u 09:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković tvdi kako je cijela priča oko toga da da su bošnjačke braniteljske udruge iz Stoca najavile kako neće dopustiti održavanje ponovljenih izbora u ovoj općini izmišljena priča od strane lokalnog novinara čiji je cilj zastrašiti građane Stoca.

Bošković ističe kako je ovo samo nastavak prijašnjeg plana koji ima za cilj spriječiti demokratske izbore te izazvati krizu vlasti i na taj način od Stoca napraviti općinu-slučaj.

''Sad se pokušavaju ubaciti u priču boračke udruge u općini Stolac, da oni tobože stoje iza toga svega, no ja mislim da je tu ideju uradila jedna poremećena osoba koja se predstavlja jednim novinarom ili urednikom portala, a koji je tu suludu ideju izbacio u javnost'', istaknuo je Bošković u izjavi za Našu TV.

Stolački načelnik smatra da će sud potvrditi odluku SIP-a o skidanju s izbornih listi Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića i Ahmeta Ljubovića jer su, kako kaže, oni napali izbornu administraciju prilikom održavanja lokalnih izbora.

''Uradili su sve taj dan da OIP ne može završiti posao i ne može navečer prebrojati glasove, fizički su prekinuli izbore u Stocu, i SIP je na osnovu toga i izjava svih promatrača i članova biračkih odbora donio mjere da se oni skidaju s liste. Bojim se da ta mjera nije dovoljna, no uzdamo se i u Sud koji će dati svoje mjere po pitanju kaznene odgovornosti, ali ja mislim da se tim ljudima treba zabraniti da se ikada više kandidiraju i budu birani na bilo kojoj razini u BiH'', kategoričan je Bošković.

Komentirajući napise kako su odlukom SIP-a Bošnjaci ostali bez kandidata za mjesto načelnika, jer je kao jedini protukandidat ostao Mato Komšić, Bošković tvrdi da je on ciljano nominiran od Inicijative za Stolac kako bi oduzeo što više hrvatskih glasova i na taj način povećao izglede Salmiru Kaplanu.

''Imajući u vidu da je Mato Komšić kanadidiran ispred Socijaldemokratskog fronta koji je unutar Inicijative za Stolac i da su ga aktivisti predložiti za načelnika, na ponovljenim izborima oni imaju priliku birati između Stjepana Boškovića i njihovog kandidiata Mate Komšića. Naravno, oni nisu mislili da će ovo ovako završiti, ali evo dobro je za njih pa mogu i birati'', zaključuje Bošković.

Bošković očekuje brzu odluku o poništenju izbora u Stocu kako bi se ponovljeni mogli održati 18. prosinca. Ako se ne održe tada, održat će se tek u drugoj polovici siječnja jer se izbori ne mogu održavati za vrijeme vjerskih blagdana.

Kopirati
Drag cursor here to close