Prosvjedi

VIDEO | Branitelji se 'otimaju kontroli', a organizatori peru ruke

Vijesti / Flash | 19. 05. 2016. u 08:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udrugama okupljenim oko Savjeta branitelja BiH zabranjeno održavanje mirnih prosvjeda koji su bili najavljeni za danas,a pripadnici tih udruga se otimaju kontroli i sami kreću na prosvjede'', izjavio je za Fenu predsjednik Udruge Zaboravljeni branitelji Zapadnohercegovačke županije Vlado Marušić za Fenu.

Po njegovim riječima, udruge su tražile održavanje prosvjeda na graničnim prijelazima u Ljubuškom, Grudama i Posušju te u Širokom Brijegu kod zgrade Vlade ZHŽ-a i Pologu, kako bi "ukazali na nepravilnosti koje im se događaju", ali kako su im policijske uprave navedenih općina i grada Širokog Brijega iz, kako je kazao, proceduralnih razloga, zabranile javno okupljanje na lokalitetima koje su tražili.

Nakon toga oni su uložili žalbe na koje je MUP Ljubuški jučer donio rješenja kojim su njihove žalbe, izjavljene protiv rješenja PU Široki Brijeg, Grude, Ljubuški i Posušje, odbijene kao neosnovane.

''Zbog svega navedenoga, moja odgovornost kao organizatora prosvjeda u ZHŽ-u prestaje, kao što prestaje i odgovornost ostalih organizatora koji su bili navedeni u prijavi'', kazao je Marušić, dodavši kako je sada sve na braniteljima koji će odlučiti što će se dalje događati.

''Ako naši branitelji odluče ići na označene lokalitete, ili bilo što drugo i ja idem s njima. No, mogu samo reći da se branitelji otimaju kontroli i kreću u prosvjede'', zaključio je predsjednik Udruge Zaboravljeni branitelji Zapadnohercegovačke županije.

Podsjećamo, Savjet branitelja BiH za danas je navio održavanje mirnih prosvjeda diljem Federacije kako bi izrazili nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalaze, ''kao i zbog odnosa vlasti prema onim braniteljima koji nisu ostvarili svoja prava", kako je stajalo u najavi prosvjeda.

Istodobno, objavljeno je kako su se sve razine policije u Federaciji BiH digle u pripravnost kako bi spriječile eventualne izgrede koji se spominju od same najave ovih prosvjeda.

Pratili smo UŽIVO okupljanje u Mostaru 

Kopirati
Drag cursor here to close