Srbi tvrde

Veliku Albaniju skuhali Turci?

Vijesti / Flash | 26. 04. 2017. u 07:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoje ozbiljne sumnje da su posljednje prijetnje Srbiji prekrajanjem granica i stvaranjem "velike Albanije" "skuhane" u političkoj kuhinji Ankare i provedene pod dirigentskom palicom turskih obavještajnih službi - pišu "Večernje novosti".

List navodi da su ove šokantne informacije, do kojih su došle srpske sigurnosne strukture, još jednom su ogolile skrivene aspiracije Turske da od dijela teritorije Balkana stvori svoje jako uporište.

Prema operativnim podacima srpskih službi, ofenzivni nastup turskih obavještajnih službi ide preko Prištine i to kroz dvije ključne poluge - jedna je turska investicijska Agencija za suradnju i koordinaciju programa u Srbiji /TIKA/, koja djeluje u Raškoj i na jugu Srbije.

Druga poluga djelovanja su, kako se navodi, intenzivni sastanci turskih sigurnosnih službi s albanskim liderima u Preševu i Bujanovcu, ali i na Kosovu i Metohiji.

Sve ove operacije se, ističe list, odvijaju preko turskog obavještajnog punkta u Prištini, kako bi njihov subverzivni rad ostao što dalje od očiju srpskih sigurnosnih službi.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da su izjave albanskih političara s Kosova i Metohije, kao i Albanaca s juga Srbije o stvaranju "velike Albanije", dobro koordinirane i da je u tu akciju umiješana jedna strana služba

Kopirati
Drag cursor here to close