1.400 slučajeva

Veliki skandal potresao Englesku: Otkriveni slučajevi masovnih silovanja djevojčica

Vijesti / Flash | 28. 08. 2014. u 09:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rotherham je grad u srednjoj Engleskoj, koji broji 258.000 stanovnika. U tom su mjestu, koje je zadnjih nekoliko dana dobio posebnu medijsku pažnju, lokalne vlasti, agencije socijalne službe i policija utvrdile 1.400 slučajeva seksualnog izrabljivanja djece, u razdoblju od 1997. do 2013. godine, prema Neovisnom istraživanju o seksualnom izrabljivanju djece u Rotherhamu, koju je objavilo gradsko vijeće, a napisala profesorica Alexis Jay, prenosi BBC News.

Kao razlog za ignoriranje dugogodišnjih stravičnih događaja mnogi navode političku korektnost.

''Teško je povjerovati u užasavajuću prirodu zlostavljanja koja su žrtve proživljavale. Nekoliko počinitelja ih je silovalo, zatim ih se selilo u druga mjesta i gradove na sjeveru Engleske - otimalo ih se, tuklo i zastrašivalo. Neka su djeca bila polivena naftom i prijetilo im se da će ih se zapaliti, djeci se prijetilo oružjem, morala su svjedočiti brutalnim silovanjima te im se govorilo kako će ona biti sljedeća na redu ukoliko ikome kažu išta. Djevojčice, ponekad čak i 11-godišnjakinje, silovane su od strane više muških sudionika '', stoji u izvještaju čija je autorica Alexis Jay.

Problem seksualnog izrabljivanja u Rotherhamu postao je poznat socijalnim radnicima već početkom 90-ih.

Dvanaestogodišnjakinja je 2000. godine drogirana i silovana od strane petorice muškaraca. Policija je utvrdila kako se radilo o "100 posto konsensualnim odnosima" te su dvojica od petorice dobila "policijska upozorenja". Nažalost, taj slučaj daleko je od jedinstvenog.

Razni slučajevi izrabljivanja maloljetnica gurani su pod tepih, a posljedice takvog postupanja policije i lokalnih vlasti dovele su do stvaranja kruga unutar kojeg se provodilo sustavno nasilje, prenosi The National Review.

Većina počinitelja žrtve su opisivale kao Azijce, što se odnosilo na britansku zajednicu onih pakistanskog nasljeđa, s kojom se, često zbog političke korektnosti i multikulturalističkih obzira, nikad nije povela rasprava o tome kako bi se zajedničkim snagama moglo pristupiti problemu seksualnog izrabljivanja djece, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close