Ročište

Vejzović i ostali se izjasnili da nisu krivi za paljenje zgrade županijske Vlade

Vijesti / Flash | 21. 09. 2015. u 12:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adis Vejzović (20), Davor Abudić (43), Tomislav Čarapina, zvani Čara (24), Alen Ćupina zvani Ćupa (21) Edi Fink (21) Minel Golić (23), Damir Kandić, zvani Damko (26), Branislav Pehar, zv. Brana (36), Alen Suković zv. Beba (20), i Muhamed Trle (21) izjasnili su se danas na ročištu za izjašnjenje o krivnji, na Općinskom sudu Mostar, kako nisu krivi za sudjelovanje u grupi ljudi koja je 7. veljače 2014. godine zajedničkim djelovanjem zapalila zgradu Vlade Hercegovačko-neretvanske (HNŽ), čime je pričinjena šteta od 252 556, 42 KM.

Zoran Laketa, zvani Zoka (48) i Fidan Bismilaj (26) nisu bili na zakaznom ročištu.

U optužnici Županijskog tužiteljstva Mostar se navodi kako su se dvanaestorica optuženih spomenutog dana izdvojili od grupe od oko 1000 ljudi, koji su se okupili ispred Zgrade Županijske vlade u Ulici Stjepana Radića, radi mirnih prosvjeda i isticanja svojih zahtjeva, te upotrebom fizičke snage razvalili ulazna vrata aparatom za gašenje požara i ušli u zgradu gdje su nepoznatom zapaljivom masom palili lako zapaljivi inventar pri čemu je u zgradi buknuo požar.

Prema riječima tužiteljice Vesne Pranjić koja zastupa optužnicu, glavni dokaz, uz saslušanje svjedoka, protiv optuženih će biti snimak u kojem se jasno vidi da oni poduzimaju radnje koje rezultiraju paljenjem objekta, odnosno oštećenjem imovine.

''Nije isključeno'', dodala je tužiteljica Pranjić - da su spomenute osobe sudjelovale i u paljenju drugih objekata, ali se to zbog nedostatka dokaza ne može tvrditi.

Podsjetimo, MUP HNŽ, Policijska uprava Mostar, prvobitno je podnio Županijskom tužiteljstvu prijave protiv 43 osobe među kojima i protiv četiri maloljetnika.

Kopirati
Drag cursor here to close