DUZS RH i BiH

Vatrogasci i spasioci iz Hrvatske i BiH uskoro na zajedničkoj vježbi na području Dinare?

Vijesti / Flash | 25. 07. 2014. u 08:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijska uprava Civilne zaštite Hercegbosanske županije inicirala je zajednički sastanak s predstavnicima Državne uprave zaštite i spašavanja (DUZS) Republike Hrvatske područnih ureda Split i Šibenik te predstavnika MUP-a i Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije na kojem se razgovaralo o provedbi mjera zaštite i spašavanja, prvenstveno zaštite od prostornih požara na pograničnom prostoru.

Na sastanku je potvrđena dosadašnja dobra suradnja u provedbi mjera zaštite od prostornih požara uz angažiranje zračnih snaga - kanadera i zemnih snaga na pograničnim područjima.

Na sastanku je donesen zaključak da se pokrene inicijativa kod mjerodavnih tijela DUZS RH i BiH za održavanje zajedničke vježbe na pograničnom području Dinare uz angažiranje vatrogasnih postrojbi i gorskih službi spašavanja.

Razgovaralo se i o provedbi standardnih operativnih procedura (SOP-a) koje su dogovorene na sastanku u Bruxelles, te o suradnji i aktivnostima Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije i HGSS-a Republike Hrvatske u akcijama spašavanja ugroženih osoba, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close