Posjeta

Vatikanski sigurnjaci provjeravaju Sarajevo

Vijesti / Flash | 02. 03. 2015. u 11:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je u ponedjeljak boravilo vatikansko izaslanstvo za sigurnost. Zajedno s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini mons. Luigijem Pezzutom i nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinko Puljićem članovi izaslanstva obišli su mjesta koja su predložena za pohod pape Franje, 6. lipnja 2015., objavila je KTA.

Podsjećamo, vatikansko izaslanstvo boravilo je u Sarajevu i 12. veljače kada je analiziralo moguća odredišta papine posjete.

Naime, izaslanstvo je obišlo prostorije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase kako bi provjerilo sigurnosno stanje. No, nije bilo službenih potvrda što će papa sve obići i gdje će držati središnje misno slavlje.

U među vremenu je priopćeno kako će Tužiteljstvo BiH zajedno s Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH u suradnji sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, koordinirati sve potrebne aktivnosti u vezi sigurnosnih priprema i aktivnosti kako bi posjeta pape Franje BiH, prošla što sigurnije.

Podsjećamo, papa Franjo je 1. veljače objavio kako u glavni grad BiH dolazi 6. lipnja.

"Dragi braćo i sestre, želim najaviti da ću u subotu, 6. lipnja otići u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine", rekao je Papa Franjo u nedjeljnoj molitvi pred vjernicima na Trgu svetog Petra najavivši kako će se u Sarajevu založiti za mir i međuvjerski dijalog.

Kopirati
Drag cursor here to close