Ništa posebno

Vasić ima pravo na svoje mišljenje, u SNSD-u nema frakcija

Vijesti / Flash | 19. 01. 2015. u 12:53 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za premijerku Republike Srpske (RS) i glavnu tajnicu SNSD-a Željku Cvijanović stav člana Izvršnog odbora SNSD-a Rajka Vasića, da Milorad Dodik ne treba više biti predsjednik SNSD-a, ne predstavlja ništa posebno, osim privatnog mišljenja pojedinca.

Tvrdi da u SNSD-u nema frakcija, odnosno da ih ona nije prepoznala.

''U demokratskom društvu svako ima pravo na svoje mišljenje, ali i svako odlučuje na koji način će to svoje privatno ili političko mišljenje podijeliti s javnošću'', rekla je Cvijanović u izjavi novinarima u Banja Luci komentirajući stav koji je član Izvršnog odbora SNSD-a Rajko Vasić iznio na svom blogu, obrazlažući zašto Milorad Dodik ne treba da bude predsjednik SNSD-a.

Cvijanović kaže da zna mnogo ljudi koji "imaju svoje mišljenje, ali ga uopće ne dijele na taj način'', piše Fena.

Ona se kada ima takva pitanja obraća organima stranke na kojima ih delegira, znajući da je to forum na kojem se razrješavaju.

O navodnim frakcijama u SNSD-u se, tvrdi, voli pričati, ali s tim se ona nije suočila.

''Sve odluke koje smo donosili bile su uz puni konsenzus '', navela je Željka Cvijanović.

Podsjećamo, Rajko Vasić je u nedjelju na svom blogu napisao kako Dodik treba napustiti mjesto predsjednika te stranke, jer su njegove organizacijske odluke u posljednje tri godine bile pogrešne.

Vasić svome stranačkom šefu prije svega zamjeri što je 'omogućio nepodnošljivi nivo eksterne moći i eksternog utjecaja u stranci, na svim nivoima i procesima'.
On dalje piše da je Dodik u SNSD uveo 'feudalno-menadžerske profile ličnosti koji nisu došli iz organizacije i nisu osposobljeni za organizacijsko djelovanje.' Zbog svega ovog Vasić predviđa krah SNSD-a na općim izborima 2018.

Kopirati
Drag cursor here to close