Novi trend

Varaju osiguranje: Prodaju vozila, pa prijavljuju krađe

Vijesti / Crna Kronika | 24. 12. 2014. u 11:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Doboju dostavila je izvještaj nadležnom tužiteljstvu protiv I.S. s prebivalištem u tom gradu, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje kaznenog djela.

On se sumnjiči da je prijavio policiji da mu je 6. kolovoza na parkingu u Doboju otuđeno vozilo "bmw", čime mu je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 80.000 KM.

Međutim, utvrđeno je da I.S. navedenim vozilom napustio teritorij Bosne i Hercegovine 2. kolovoza, a potom je 5. kolovoza bez vozila ponovo ušao u BiH i došavši u Doboj prijavio krađu vozila.

Sektor kriminalističke policije Centra javne sigurnosti Doboj je u tijeku ove godine rasvjetlio još dva kaznena djela lažnog prijavljivanja otuđenja vozila koja su u vezi s prijevarom osiguranja.

Okružnom tužiteljstvu Doboj 19. veljače ove godine dostavljen je izvještaj protiv državljanina Republike Srbije D.J., koji je u siječnju 2013. godine lažno prijavio otuđenje vozila "mercedes“, vrijednosti od oko 7.000 eura.

Drugi izvještaj podnesen je protiv A.K. koji je prijavio da je iz garaže koju koristi u Bosanskom Brodu otuđeno njegovo vozilo "volkswagen tourag“, vrijednosti od oko 26.000 KM.

U oba slučaja prijavljeni su vozila prodali, a potom prijavili njihovo otuđenje.

Kopirati
Drag cursor here to close