Varao ljude i banku

Vara stanovnike i klijente banke i nitko mu ništa ne može

Vijesti / Crna Kronika | 26. 09. 2014. u 10:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osoba čiji su inicijali M.D. osumnjičeno je da kao stručnjak za klijente u filijali u Milićima Balkan investment banke Banjaluka prisvojio 20.983 eura i 2.143 KM, te oštetio Banku za 21.647 eura i građanina Z.S. za iznos od 2.146 KM.

Protiv osobe M.D. pripadnici Policijske stanice Milići dostavili su Okružnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu izvještaj o postojanju sumnje da je počinio kaznena djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i kazneno djelo pronevjere.

Iz CJB Bijeljina priopćeno je da je M.D., obavljajući poslove odgovorne osobe - stručnjak za klijente u Balkan investment banci, filijala Milići, u namjeri da za sebe pribavi imovinsku korist, iskoristio svoj položaj i ovlaštenje i u tri navrata sa građaninom Z.S. unaprijed zaključio ugovor o oročenoj štednji sa isplatom kamate, piše Srna.

Ova osoba, navodi se u priopćenju, nije postupilo prema važećim aktima banke, te uplate nisu evidentirane u blagajničkim dnevnicima u domaćoj i stranoj valuti koju vodi službenik banke M.D. Istragom je utvrđeno da prijavljeni M.D. nije ni uplaćivao sredstva na partije oročenih depozita deponenata iz ugovora, za koje je utvrđeno da su proizvoljno određivane i da se ne nalaze u bazi Banke.

Na ovaj način osumnjičeni je za sebe prisvojio novac u iznosu od 20.983 eura i 2.143 KM. Osumnjičeni M.D, počinivši sva ova djela, oštetio je Banku za iznos od 21.647 eura i građanina Z.S. za iznos od 2.146 KM, navodi se u priopćenju.

Iz CJB Bijeljina podsjećaju da je policija u Milićima protiv osobe M.D. u proteklom razdoblju podnijela četiri izvještaja nadležnom tužiteljstvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kaznena djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i pronevjera radeći kao odgovorna osoba u ovoj pravnoj osobi, zbog štete od oko 400.000 KM, navodi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close