'Sajmište'

Vandalizam na groblju u Širokom Brijegu

Vijesti / Crna Kronika | 19. 04. 2014. u 09:19 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Morbidan, bolestan i gnusan vandalizam dogodio se na Veliki Petak na groblju ‘Sajmište’ u Širokom Brijegu gdje je zasad nepoznati vandal ili više njih porazbijalo staklene nadgrobne spomenike na nekoliko grobnica, bacalo vijence i cvijeće te pomjeralo križeve.

Djelatnici PU Široki Brijeg jutros su izvršili očevid te intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Brojni prolaznici koje smo zatekli pored groblja, jer se ono nalazi uz najpopularniju širokobriješku šetnicu Borak uz rijeku Lišticu, ostali su zgroženi ovim scenama, a članovi obitelji koji su čistili grobove također su oštro osudili ovaj čin. Bol u srcu obiteljima čije su grobnice oštećene veća je time što se sutra slavi najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Kontaktirali smo franjevce u Franjevačkom samostanu u Širokom Brijegu koji do našeg poziva nisu bili upoznati s ovim činom: ''Šokirani smo i zatečeni ovom informacijom. To je žalostan čin koji se dogodio baš na Veliki Petak, na dan Kristove smrti i na dan kada u miru i tišini razmišljamo u Njegovoj muci i da takvi vandali taj mir pokvare divljanjem po grobnicama. Ne možemo vjerovati da se to dogodilo, pogotovo u Širokom Brijegu,'' izjavili su iz Franjevačkog samostana za portal Jabuka.tv

''Oštro osuđujem ovaj čin, u najmanju ruku to mogu reći jer svaki vandalizam u našem gradu oštro osuđujem, a ove riječi su blage za to što se dogodilo na groblju, pogotovo što se to dogodilo u središtu Širokog Brijega,'' izjavio je načelnik Općine Široki Brijeg Miro Kraljević za portal Jabuka.tv, koji također nije bio upoznat s ovim vandalizmom.

Kopirati
Drag cursor here to close