Mektić

Uskoro imena napadača na Vučića

Vijesti / Flash | 28. 07. 2015. u 10:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sljedećih nekoliko dana bit će identificirane sve osobe koje su sudjelovale u napadu na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, potvrdio je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

Rekao je kako je završen dio istrage o nedavnom napadu na premijera Srbije u Srebrenici i poručio da će sljedećih dana biti identificirane sve osobe koje su sudjelovale u napadu, prenijevši informacije o tijeku istrage srbijanskom ministru unutarnjih poslova Nebojši Stefanoviću s kojim se sastao u Tivtu, u Crnoj Gori.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, Stefanović je istaknuo kako je potrebno da policija privede sve osobe koje su napale srpskog premijera, ali i moguće organizatore i inspiratore tog događaja.

Inače, Stefanović i Mektić razgovarali su u Tivtu i o unapređenju suradnje policija Srbije i BiH u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, jer je to, kako su naglasili, vrlo važno za obje države.

Na sastanku su se usuglasili da je razmjena informacija dvaju policija na visokoj razini, posebno kada je riječ o borbi protiv trgovine narkoticima, trgovine ljudima, ali i drugim vidovima kriminala.

Zaključeno je i da se postojeća suradnja u toj oblasti može i dodatno unaprijediti, prenio je Tanjug.

Srpski ministar policije i ministar sigurnosti BiH razgovarali su i o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma, posebno nakon napada u Zvorniku i Kumanovu.

Istaknuta je potreba bliže suradnje država u regiji, kako bi se zajednički suprotstavili ovoj ozbiljnoj prijetnji.

Kopirati
Drag cursor here to close