Afera u Hrvatskoj

USKOK tvrdi da Petrov nije bio praćen, u Mostu vjeruju u suprotno

Vijesti / Flash | 13. 01. 2016. u 09:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon provedenih izvida, a u svezi javno iznijetih tvrdnji, kao i medijskih napisa o navodnim zlouporabama djelatnika Policijskog nacionalnog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, prema čelniku MOST-a Boži Petrovu, USKOK se očitovao priopćenjem.

''Tijekom izvida pribavljeni su podaci od nadležnih državnih tijela, između ostalih i od Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija.

Na temelju rezultata izvida utvrđeno je da prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj po bilo kojem osnovu, da prema istom nisu primjenjivane mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga i sadržaja komunikacija, te da nisu vršene analitičke obrade ostvarenog telekomunikacijskog prometa'', stoji u dopisu USKOK-a.

Podsjetimo, glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja prošlog je tjedna ispitan u Uskoku nakon što je javno iznio tvrdnje da je PNUSKOK cijelo vrijeme poslijeizbornih pregovora pratio Petrova u akciji koja nigdje nije bila zavedena.

Nakon razgovora u Uskoku Grmoja je izjavio kako sumnja da je ministar unutarnjih poslova u odlasku Ranko Ostojić zlouporabio položaj i ovlasti no da za to nema dokaza već samo indicije. Ostojić je oštro demantirao Grmojine izjave i Petrova pozvao na sučeljavanje.

O navodnom praćenju čelnika Mosta obaviješten je i saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Nakon objave USKOK-ova priopćenja, putem svojeg računa na Twitteru oglasio se i Most.

Kopirati
Drag cursor here to close