Sve po zakonu

Ured predsjedateljice: Nedozvoljeno iznošenje bilo kakvih osobnih podataka vezanih za izaslanike

Vijesti / Politika | 21. 09. 2017. u 10:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priopćenjem za javnost reagirali su iz Ureda predsjedateljice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH  u kojemu navode kako smatraju krajnje neprimjerenom i neodgovornom višemjesečnu medijsku hajku na ovaj Dom, prvenstveno hrvatske izaslanike, ali i sve druge.

CIN: Bradara od osam savjetnika, pet imenovala nezakonito

''Kao Klub Hrvata, oštro osuđujemo konstantno kriminaliziranje hrvatskih dužnosnika općenito, posebice izaslanika, predsjedateljice Bradara te članova njenog ureda. Pojedini mediji su u posljednjih nekoliko mjeseci, više puta iznosili netočne, neprovjerene a posebice nedokazane tvrdnje koje krajnje diskriminiraju gore navedene osobe očito s ciljem krajnjeg narušavanja njihova integriteta'', navodi se u priopćenju.

U Uredu predsjedateljice su posebno zabrinuti korištenjem informacija točnije navoda od ''neimenovanih izvora“ koji dolaze iz Parlamenta FBIH ili konkretnije Doma naroda. Smatraju kako je ''neprimjereno, pa čak i nedozvoljeno iznošenje bilo kakvih osobnih podataka vezanih za izaslanike bez njihova dopuštenja pa čak i znanja, a posebice namjerno puštanje određenih službenih akata u javnost''.

''S tim u vezi, glede posljednjih u nizu napada koji se dogodio prije nekoliko dana, odgovorno tvrdimo da ni jedan izaslanik iz Kluba Hrvata ne prima dupli paušal, nadalje, kako bi preduhitrili sve buduće napade kojih će ne sumnjamo biti jer je kampanja za pojedine očito počela, odgovorno tvrdimo da ni jedan član ovoga Kluba ne zloupotrebljava niti jedno od svojih, zakonom mu pripadajućih prava'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close