Atentat

Upozorenje iz Iraka: ISIS će ubiti papu Franju

Vijesti / Svijet | 16. 09. 2014. u 17:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irački veleposlanik u Vatikanu upozorio je na opasnost od atentata na papu Franju ove nedjelje u Albaniji.

''Papa Franjo u opasnosti je od pokušaja atentata'', prenosi Telegraph upozorenje upućeno Vatikanu uoči papinog prvog posjeta državi s muslimanskom većinom.

Prema riječima iračkog veleposlanika Habeeba Al Sadra, džihadisti iz ISIS-a već su se javno hvalili kako će proširiti svoj kalifat do Rima i zabiti zastavu na vrh Bazilike Sv. Petra.

''U osobitoj opasnosti je Papa jer je javno podupro napade na ISIS'', upozorava irački diplomat i navodi kako među pripadnicima ISIS-a ima i Talijana.

Papa Franjo će u nedjelju posjetiti Albaniju, što prema tvrdnjama iračkog diplomatskog predstavnika u Vatikanu, predstavlja rizik za 77-godišnjeg čelnika Katoličke crkve.

Također, iranski je dužnosnik upozorio i na mogućnost terorističkih napada u Europi. 

Podsjećamo, upitan nedavno odobrava li američke zračne udare protiv pobunjenika iz Islamske države, Papa je rekao da je akcija SAD-a "legitimna".

''U tom slučaju, gdje se dogodila nepravedna agresija, mogu samo reći da je legitimno zaustaviti nepravednog agresora'', rekao je papa Franjo, no nije želio ostaviti dojam da daje automatsko zeleno svjetlo za zračne napade, ali ih isto tako nije želio isključiti.

Također je naglasio da vojna akcija ne smije biti unilateralna.

''Naglašavam riječ „zaustaviti“. Ne kažem „bombardirajte“ ili „ratujte“, nego zaustavite agresore. Sredstva kojima bi se oni zaustavili treba dobro razmotriti. Zaustavljanje nepravednog agresora je legitimno'', rekao je Papa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close