Saudijski kralj

Upoznajte novog kralja: Podijelio 30 milijardi dolara, nagradio umirovljenike, studente...

Vijesti / Flash | 30. 01. 2015. u 10:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijski kralj Salman bin Abdulaziz podijelio je bonuse u visini od dvije mjesečne plaće, mirovine i stipendije državnim službenicima, umirovljenicima i studentima u ukupnom iznosu od oko 30 mlijardi dolara te smijenio više državnih dužnosnika uključujući i guvernere Mekke i Rijada.

Osuđeni strani državljani bit će deportirani iz Saudijske Arabije, a novčane kazne ranije izrečene Saudijcima u visini do 133 tisuće američkih dolara bit će oproštene.Svim udruženjima književnika u toj zemlji bit će uručeno po 20 milijuna rijala, prvoligaškim sportskim klubovima po deset, drugoligašima po pet, a svim ostalim sportskim klubovima bit će uplaćeno po dva milijuna rijala.

Invalidnim osobama i osobama sa poteškoćama u razvoju bit će uplaćen bonus u visini do dvije mjesečne naknade.Na svom Twitter profilu, kralj Salman, koji je prijestolje naslijedio od nedavno preminulog kralja Saud Abdullaha bin Abdulaziz al Sauda, napisao je kako "ma šta god uradio ne može dovoljno učiniti za svoj narod".

Šestog dana nakon što je došao na čelo države kralj Salman je uvećao broj sljedbenika na Twitteru za 760 tisuća, i sada ga na toj društvenoj mreži prati milijun i 860 tisuća osoba, prenosi Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close