Imena

Upotpunjen sastav Vlade Federacije BiH

Vijesti / Flash | 17. 03. 2015. u 11:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta danas je predstavila kandidate za pozicije ministara u Vladi Federacije BiH.

Tako je za ministra energije, rudarstva i industrije predložen Reuf Bajrović, za ministricu okoliša i turizma Snježana Soldat, za ministra trgovine Aleksandar Remetić i za ministarstvo rada i socijalne politike Milan Mandilović.

''Demokratska fronta također daje suglasnost za prijedlog kandidata za Ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, Salku Bukvarevića'', priopćeno je iz Demokratske fronte.

Jučer su pak SDA i HDZ BiH objavili imena svojih kandidata za ministarske pozicije u Vladi Federacije BiH.

Tako je SDA predložila Amira Zukića za ministra razvoja, poduzetništva i obrta, Elviru Dilberović za ministricu obrazovanja i znanosti i Kazafera Bečića za ministra za pitanja boraca i invalida obrambenooslobodilačkog rata, Šemusudina Dedića ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Edina Ramića za resor izbjeglica i raseljenih lica te Aljošu Čamparu za ministra unutarnjih poslova.

HDZ-ova kandidatkinja HDZ-a BiH za ministricu financija je Jelka Miličević te je ujedno kandidatkinja za dopredsjednicu Vlade, za ministra prometa Denis Lasić, za ministricu kulture i sporta Zora Dujmović, a kandidat za ministra zdravstva je Vjekoslav Mandić. Kandidat za ministarstvo pravosuđa je Mate Jozičić, a prostornog uređenja Josip Martić.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izjavio je kako će, nakon što dobije imena kandidata održati i konzultativni sastanak s predsjedateljem Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edinom Mušićem, kako bi se dogovorio termin održavanja parlamentarne sjednice na kojoj će biti potvrđena nova entitetska vlada.

''Uvjeren sam da će zasjedanje Zastupničkog doma biti održano u četvrtak i da ćemo tada dobiti novu vladu'', kazao je Čavara.

Kopirati
Drag cursor here to close