Bosić

Upitnik za BiH znači jednu stepenicu naprijed

Vijesti / Flash | 08. 12. 2016. u 08:01 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić je izjavio za Fenu da dostavljanje upitnika Europske komisije 9. prosinca za Bosnu i Hercegovinu znači da je uspjela preći jednu stepenicu.

''To je optimistička poruka da BiH može da se nađe na tom putu i mislim da je to dobra poruka'', ocijenio je Bosić. Kaže kako misli da neće biti problem odgovoriti na pitanja iz upitnika.

PROČITAjTE I:
Za Upitnik spremni!

''Hoće li ti odgovori biti afirmativni za BiH ili ne, vjerojatno će biti i ovoga i onoga. Problem može biti koordinacija na različitim razinama vlasti i politikantstvo pojedinih koji bi trebali sudjelovati u tom procesu. Kod nas se svaka inicijativa na svakom sektoru svede na kraju na neko političko prepucavanje koje je vezano za nacionalni interes'', naveo je Bosić.

Govoreći o aktivnostima Parlamentarne skupštine BiH, ističe da je to u procesu pridruživanja svakako usvajanje zakona koji treba da budu usklađeni sa propisima EU i „tu je ključna uloga Parlamenta“.

''Kada se dođe do tog stanja, treba postići unutrašnji konsenzus o tome da bi se brzo prošlo kroz taj proces. Ja sam kao veleposlanik BiH u Sloveniji bio upravo u vrijeme kada su oni pristupali. Oni su imali unutrašnji politički konsenzus i sve prijedloge su usvajali bez mnogo diskusije, računajući na to da je najvažnije da usklade što prije svoje norme sa europskim'', kazao je Bosić. On misli da bi to bilo moguće postići i u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close