Narušavanje ugleda

UNO BiH tuži zastupnicu Aleksandru Pandurević

Vijesti / Flash | 10. 03. 2015. u 15:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH danas je najavljena tužba protiv zastupnice u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Aleksandre Pandurević zbog, kako je priopćeno, neistina, paušalnih izjava i neprovjerenih informacija iznošenih u javnost, kojima se narušava ugled UIO.

Tužbu će podnijeti direktror UNO Miro Džakula nadležnom sudu, kako stoji u priopćenju, radi zaštite digniteta ove institucije.

Aleksandra Pandurević je jučer izjavila da je “očigledno da je ranije uspostavljena pljačka putem UNO i nakon odlaska Kemala Čauševića nastavljena. Akteri su isti, samo se promijenio direktor“, rekla je ona, a u kontekstu priče o izgradnji novog graničnog prijelaza Gradiška.

''Ovakvim netočnim informiranjem javnosti želi se diskreditirati ugled UNO i minimizirati njezin rad predstavljanjem ove uprave kao kriminogene institucije.

Smišljenim korištenjem UNO u svrhu svakodnevnih političkih sukoba između pripadnika različitih političkih partija, kao i za osobnu promociju zastupnika nanose se nesagledive štetne posljedice i narušava ugled UNO i njenih zaposlenih, što za posljedicu može imati negativan utjecaj na rezultate rada UNO'', navodi se u priopćenju.

Radi potpunog i točnog informiranja javnosti ukazuje se da je sve do sada provedene radnje u vezi s izgradnjom graničnog prijelaza Gradiška UIO preduzimala u skladu s Odlukom Vijeća ministara BiH o višegodišnjim kapitalnim ulaganjima za period 2012.-2017.godine.

Po ovom osnovu u 2012. za izgradnju graničnog prijelaza Gradiška odobreno je ukupno 9,2 milijuna KM, u 2015. dodatnih pet milijuna KM, u 2016. također pet milijuna KM i u 2017.godini 5,8 milijuna KM.

''Odobrena sredstva se usvajaju u okviru proračuna UNO za godine na koje se odnose i ona prolaze kroz parlamentarnu proceduru. S obzirom na obavezu realiziranja odobrenih proračunskih sredstava kao i nadležnost UNO za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama proveden je postupak za provođenje prve faze za izgradnju graničnog prijelaza Gradiška i izabran najpovoljniji ponuđač'', stoji u priopćenju UNO.

Ističu i da je UNO u svim do sada provedenim aktivnostima postupala u skladu sa zakonom utvrđenom nadležnošću i odlukom Vijeća ministara BiH, te su u ovom slučaju napadi usmjereni na UNO potpuno neosnovani i tendenciozni te da će iz tih razloga ova uprava poduzeti radnje za zaštitu ugleda u nadležnim pravosudnim institucijama.

Kopirati
Drag cursor here to close