Krijumčarenje

UNO BiH oduzela 24.000 komada sunčanih naočala

Vijesti / Crna Kronika | 15. 05. 2014. u 10:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u Carinskoj ispostavi Gradiška privremeno su oduzeli 24.144 komada raznih sunčanih naočala za koje se sumnja da su krivotvorine poznatih svjetskih proizvođača.

Sunčane naočale su otkrivene detaljnim pregledom kontejnerske pošiljke iz Kine, koja je bila prijavljena za uvozno carinjenje u Carinskoj ispostavi Gradiška. U kontejnerskoj pošiljci nalazila se razna roba porijeklom iz Kine, a među tom robom carinski službenici su otkrili i 24.144 komada raznih sunčanih naočala poznatih svjetskih proizvođača.

Posumnjalo se da se radi o povredi prava industrijskog vlasništva jer je vizualnim pregledom bilo vidljivo da se radi o lošem kvalitetu naočala, te je način pakiranja naočala izazvao opravdanu sumnju da se radi o krivotvorinama. Radi se o naočarama robnih marki Chanel, Giorgio Armani, Cartier, Police, Dior, Prada, Cavalli, Gucci, Ray Ban, Luis Vuitton, Burberry, Hermes, Tom Ford, Mont Blanc.

Uprava za neizravno oporezivanje je obavijestila ovlaštene zastupnike za uvoz pomenutih robnih marki u BiH, te se očekuje njihova provjera i potvrda da se radi o krivotvorenoj robi, nakon čega će biti pokrenuti postupci pred nadležnim pravosudnim organima. Uvoznik pomenutih naočala je firma iz Gradačca, a sumnja se da su iste trebale završiti na tržnici Arizona.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 0800 206 07 prijave svaki oblik, nezakonite trgove, utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni, priopćeno je iz UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close