Načelnik Neuma

Umjesto ratnih brodova u Neum šaljite autobuse s turistima

Vijesti / Flash | 16. 08. 2014. u 10:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Neum Živko Matuško je za Večernji list rekao kako se u Neumu već odavno uopće ne vodi rasprava oko gradnje luke.

''Hoću reći da mi ovdje u Neumu oko toga ne pričamo jer to nikada nećemo dozvoliti i tako nešto se i ne može realizirati bez suglasnosti lokalne vlasti i svih koji žive u Neumu. Želimo da Neum bude ekološki zaštićen i da se ovdje razvija turizam a ne da gradnjom luke ovo područje pretvaramo u neku crnu rupu i beživotno područje'', rekao je Matuško.

Matuško je rekao kako neki izvan Neuma očito svjesno prešućuju činjenicu da je to područje ovisno o turizmu i da bi se gradnjom nekakve luke i uplovljavanjem brodova uništilo ono najvažnije, a to je turizam kao jedini i najveći izvor prihoda za egzistenciju velikog broja Neumljana.

Postoje i Odluke Općinskog vijeća Neum o tome da nisu moguća nikakva uplovljavanja ratnih ili teretnih brodova, kaže načelnik Neuma, te dodaje kako su o tome i izvjestili sve nadležne institucije u BIH.

Matuško kaže kako im se ''uporno servira ili bolje rečeno podmeće teza da se tobože uplovljavanjem turskih ili ne znam više čijih brodova želi razvijati suradnja i prijateljstvo između BIH i drugih zemalja''.

''Ako netko već iskreno želi pomoći Neumu i BIH i razvijati neku dobru suradnju i prijateljstvo onda je logičnije da u Neum pošalju autobuse s turistima ili gospodarstvenicima pa da onda odrađujemo korisne projekte iz oblasti turizma i gospodarstva. Ne znam kako se prijateljstvo može održavati uplovljavanjem ratnih brodova koji samo ekološki zagađuju more i cijeli neumski kanal, rekao je Matuško za Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close