najava prosvjeda

Umjesto da nas liječi, Vlada plaća propalu reviziju

Vijesti / Flash | 08. 10. 2014. u 09:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH najvjerojatnije će u petak pred Vladom Federacije BiH u Sarajevu organizirati prosvjede'' kazao je Feni Aziz Tafro, predsjednik Udruženja invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH.

U posljednje četiri godine, kako navodi, svim ruskim i grčkim plaćenicima u ratu u BiH Vlada Republike Srpske riješila je mirovine i invalidnine, a mnoge od njih počastila državljanstvima BiH.

''Ne tražimo da nas izjednače u pravima sa ruskim i grčkim plaćenicima ali ćemo pred Vladom Federacije BiH zatražiti da nas ostave na miru da dostojanstveno umiremo i da ne moramo kriti da smo bili njezini branitelji'', kaže Tafro.

U isto vrijeme, branitelji BiH izloženi su neviđenom pritisku revizije, nebrige, smanjenja invalidnina i mirovina od Vlade Federacije BiH.

''Umjesto da nam daju stipendije djeci i da nas liječe, Vlada FBiH troši novac na plaćanje propale revizije u kojoj se donose rješenja koje u pravilu poništava Vrhovni sud FBiH. Ne možemo više gledati nezaposlenu šehidsku djecu koja svoju egzistenciju moraju tražiti u inozemstvu, dok ministar Zukan Helez i dalje prijeti reduciranjem osnovnih prava, a Milorad Dodik dovodi Kozake da igraju po Bosni'', izjavio je Aziz Tafro, priopćeno je iz Udruženja invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close