Dvoje u teškom stanju

Ukupno 47 ozlijeđenih u stravičnom sudaru kod Srebrenika, dvoje u kritičnom stanju

Vijesti / Crna Kronika | 24. 05. 2015. u 15:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U stravičnoj prometnoj nezgodi, koja se u subotu oko tri sata nakon ponoći dogodila na magistralnoj cesti Tuzla-Orašje, u Dubokom Potoku kod Srebrenika, ozlijeđeno je više desetina osoba, prenosi 'Dnevni avaz'.

Odmah nakon nezgode 13 teško ozlijeđenih osoba zbrinuto je u UKC-u Tuzla, a kasnije tijekom dana u domovima zdravlja u svojim sredinama pomoć su zatražile još 34 osobe, od kojih je njih 27 zadobilo lakše tjelesne ozljede, dok se o ozljedama ostalih putnika liječnici nisu izjasnili.

Najteže ozljede zadobili su jedan od putnika iz prevrnutog autobusa i vozač Passata Adnan Gopo, koji su, nakon što su ih pripadnici službe Hitne pomoći Doma zdravlja i Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik uz dosta muke izvukli iz smrskanih vozila, smješteni na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla. Njihovo zdravstveno stanje je i dalje kritično i liječnici se bore za njihove živote.

Prema informacijama iz Odjela za komunikacije UKC-a Tuzla, zdravstveno stanje sedam teže ozlijeđenih pacijenata smještenih na Klinici za kirurgiju, tri pacijenta koji se nalaze na Klinici za ortopediju i jednog smještenog na Kliniku za plastičnu i maksiofacijalnu kirurgiju je stabilno.

Podsjećamo, pod još neutvrđenim okolnostima sudarili su se teretni kombi kojim je upravljao H.A. (30) iz Živinica, zatim autobus firme 'Bundavica' iz Tuzle za čijim upravljačem je bio S.S. (31) iz Tuzle, tretni kombi kojeg je vozio A.S. (34) iz Srebrenika, te putničko motorno vozilo marke Passat za čijim upravljačem je bio košarkaš Adnan Gopo (29) iz Srebrenika.

Od siline udara, autobus marke Neoplan pun putnika, koji je prometovao na relaciji Tuzla-Beč, probio je zaštitnu ogradu, te sletio niz nasip i prevrnuo se na bok u kanalu s desne strane puta, prenosi 'Avaz'.

Kopirati
Drag cursor here to close