Divljanje

Ukupno 27 ozlijeđenih u divljanju navijača ulicama Sarajeva: Oštećeni objekti, automobili...

Vijesti / Crna Kronika | 14. 07. 2015. u 12:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest osoba je ozlijeđeno u navijačkim neredima u naselju Vogošća. U hotelu 'Sunce' u kojem su smješteni navijači poljskog Lecha polupan je inventar, a uništen je autobus kojim su došli Poljaci.

Prostor oko hotela jutros je okružen policijskim automobilima. Čiste se ulice od polupanog stakla i predmeta koji su korišteni tijekom sukoba. Akteri tučnjave na ulicama bili su naoružani palicama, plastičnim stolicama iz obližnjih ljetnih bašti i bakljama.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a Kantona Sarajevo Irfana Nefića, ozlijeđeni su policajci i navijači, te im je ukazana liječnička pomoć. Zbog nereda je reagirala i policija, a konačan bilans je 27 ozlijeđenih. Također, nastala je i veća materijalna šteta na automobilima MUP-a KS i stanovnika Vogošće.

"Očevid je počeo sinoć i završen je u ranim jutarnjim satima. Ozlijeđeno je devet policijskih službenika, koji su zadobili lakše tjelesne ozljede. Šest navijača Lecha je zatražilo liječničku pomoć zbog zadobivenih ozljeda. Uhićen je jedan mladić, državljanin BiH", izjavio je Nefić, prenosi Klix.

U sinoćnjim sukobima je bilo i materijalne štete. "Oštećeno je pet vozila MUP-a Kantona Sarajevo, osam parkiranih vozila i jedan autobus", dodao je Nefić. MUP KS u suradnji sa Tužiteljstvom radi na rasvjetljavanju ovog događaja i identifikaciji vinovnika.

Kopirati
Drag cursor here to close