Pancir glavu čuva

Ukrajina: Predsjednički kandidat preživio atentat

Vijesti / Svijet | 21. 10. 2014. u 12:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima u Ukrajini i bliski suradnik predsjednika Petra Porošenka Volodimir Borisenko bio je sinoć meta oružanog napada.

Borisenko je preživio napad zahvaljujući panciru, priopćeno je iz njegove stranke Narodna fronta.

Poslije napada granatom, Borisenko je hospitaliziran i nalazi se u bolnici zbog pretrpljenog šoka, što je prvi takav prijavljeni napad u kampanji za izbore koji se u nedjelju održavaju u Ukrajini, prenijela je agencija Reuters.

Ukrajinska agencija Interfaks navodi da je Porošenko danas naredio načelniku sigurnosne službe Ukrajine (SBU) Valentinu Nalivajčenku da odmah pokrene istragu o pokušaja ubojstva parlamentarnog kandidata.

Tajnik za tisak ukrajinskog predsjednika Svjatoslav Ceholko rekao kako je predsjednik Porošenko načelniku SBU dao 24 sata da otkrije detalje vezane za taj napad.

Borisenko je napadnut dok je napuštao svoj dom u Borispilu kod Kijeva, pošto mu je pod noge bačena bomba ručne izrade.

Policija je navela da je riječ o granati, ali nije priopćila detalje o tome koliko je napadača bilo uključeno u sinoćnji napad.

Borisenko nosi pancir od kada je počeo primati telefonske prijetnje, dodaje Reuters.

Porošenko je objavio da će prijevremeni parlamentarni izbori u Ukrajini biti održati 26. listopada pošto je potpisao dekret o raspuštanju Vrhovne rade, u kolovozu, uoči summita u Minsku.

Kopirati
Drag cursor here to close