Pune ruke posla

Ukradenim autom došao do granice i skočio u rijeku; Kod Čapljine privedene tri osobe s Kosova

Vijesti / Crna Kronika | 21. 04. 2014. u 11:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik su 18. travnja 2014. godine u prijepodnevnim satima od strane službenika Stanice granične policije Mali Zvornik MUP-a Republike Srbije informirani da je bh. državljanin, P. B. (1992.), prilikom granične kontrole izašao iz vozila i skočio u Drinu zaplivavši u smjeru Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Granične policije BiH su kontaktirali Hitnu pomoć, nakon čega su pronašli P. B. sa ozlijeđenom lijevom nogom. Nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Zvornik, P. B. je doveden u sjedište jedinice. Daljim provjerama je utvrđeno da je predmetno vozilo kojim je upravljao prije nego što je uskočio u rijeku, marke 'BMW X1' bh. registarskih oznaka, 16. travnja 2014. godine otuđeno u Sarajevu i da ga potražuje MUP Kantona Sarajevo.

Zbog počinjenog kaznenog djela 'teška krađa' P.B. je lišen slobode, a zbog počinjenog prekršaja 'ilegalan prelazak' mu je uručen i prekršajni nalog u iznosu novčane kazne od 300 KM. P. B. je istoga dana u 20 sati predat policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Na regionalnoj cesti Bratunac – Skelani, mjesto Orlica, 18. travnja 2014. u poslijepodnevnim satima policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik su pokušali izvršiti kontrolu teretnog motornog vozila marke 'fiat', bh. registarskih oznaka, kojeg vozač nije zaustavio na znak zaustavljanja.

Vozač je vozilom u kretnji, lijevim retrovizorom udario policijskog službenika, nastavio kretanje, ostavio vozilo parkirano ispred jedne obiteljske kuće i pobjegao u nepoznatom smjeru. Izvršenim pregledom napuštenog vozila policijski službenici su u tovarnom prostoru pronašli 30 janjadi i 15 ovaca, od kojih je jedna bila sa ušnim markicama Republike Srbije.

Krijumčarena stoka je predata u karantin klaonice iz Kalesije, a vozilo deponirano u krug Jedinice granične policije Zvornik. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju kaznenih djela: 'sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje' i 'krijumčarenje' zbog postojanja osnova sumnje u njihovo izvršenje, a na osnovu naredbe tužitelja Tužiteljstva BiH. Obavljenim liječničkim pregledom policijskog službenika utvrđena je laka tjelesna ozljeda ručnog zgloba.

Mješovita patrola Jedinice granične policije Doljani i Postrojbe granične policije Metkovići MUP-a Republike Hrvatske je u neposrednoj blizini državne granice na području Čapljine, mjesto Gabela polje, 18. travnja 2014. godine u 16 sati prilikom kontrole tri osobe koje su se kretala prema državnoj granici utvrdila da se radi o osobama sa područja Kosova: A. A. (1988.), A. A. (1977.) i I. E. (1982.).

S obzirom na činjenicu da nisu posjedovali validne putne dokumente, osobama su uručeni nalozi zbog prekršaja 'ilegalni prelazak državne granice', a kako nisu posjedovali ni novčana sredstva lišeni su slobode i dan poslije, 19. travnja 2014. godine u 10 sati sprovedena u Osnovni sud Čapljina.

Rješenjem suda su proglašeni odgovornim za počinjeni prekršaj i izrečena im je uvjetna osuda, nakon čega su A. A., A. A. i I. E. u 16 sati predati Službi za poslove sa strancima BiH uz prijedlog za protjerivanje stranaca sa teritorije Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici Jedinice granične policije Višegrad su 19. travnja 2014. godine u 15:50 lišili slobode državljanina BiH, J. G. (1986.) jer je utvrđeno da je za njim Osnovni sud Foča izdao naredbu za raspisivanje tjeralice zbog kaznenog djela 'obmana pri dobivanju kredita i drugih pogodnosti'. J. G. je kontroliran na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Istoga dana je predat službenicima Sudske policije Foča.

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla su pri graničnoj kontroli putnika na letu Tuzla – Malmo, 19. travnja 2014. godine oko 16 sati utvrdili da M. A. (1954.) potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog kaznenog djela 'teške tjelesne ozljede'. Ovaj bh. državljanin je lišen slobode i isti dan predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova Tuzlanske županije na dalje postupanje, priopćeno je iz Službe za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close