Baster

Uhvaćen s pištoljem na granici

Vijesti / Flash | 23. 12. 2016. u 10:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH proveli su, na graničnom prijelazu Šamac, akciju kodnog naziva "Baster" te oduzeli sakriveni pištolj.

Akciju pojačane kontrolu robnog i putničkog prometa uoči nastupajućih praznika, proveli su službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla.

Na graničnom prijelazu Šamac, prilikom ulaska u BiH kontrolirano je putničko vozilo "VW sharan", bh. registarskih tablica, kojim je upravljala osoba A.S.

Uz pomoć opreme koju je donirala Vlada SAD-a, putem programa EXBS, službenici UNO izvršili su dubinsku kontrolu vozila i pronašli sakriven plinski startni pištolj model "Zorak 917-T 9mm", a koji je pripadao suvozaču K.A.

Pregledom vozila pronađene su i druge skrivene stvari kao: telefoni (iPhone i samsung) kuhinjski noževi, aparati za mjerenje pritiska i druga roba koja nije bila prijavljena za redovno carinjenje.
Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Kopirati
Drag cursor here to close