Akcija policije

Uhićeno pet osoba koje se dovode u vezu s pljačkom i ubojstvom na Ilidži

Vijesti / Crna Kronika | 06. 11. 2015. u 16:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP KS u poslijepodnevnim satima proveo je akciju uhićenja u naselju Otoka, ali svi detalji ove akcije u prvi trenutak bili su pod velom tajne, piše bh. novinska agencija Patria.

Tek nakon što je objavljena snimka uhićenja, glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić potvrdio je za agenciju Patria da se pet uhićenih osoba dovodi u vezu s jučerašnjom pljačkom banke na Ilidži i ubojstvom slučajnog prolaznika - bicikliste.

''Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, u suradnji s Kantonalnim tužiteljstvom Sarajevo, identificirali su, a potom locirali i uhitili pet osoba koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela razbojništva u poslovnicu ''Raiffeisen banke'', u ulici Rustempašina, općina Ilidža, koje se dogodilo u četvrtak oko 08.50 sati''.

Nefić je precizirao da su uhićena tri muškarca i dvije ženske osobe.

Nastavljena je kriminalističko-taktička obrada nad tim osobama s ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentiranja krivičnog djela, dodaje glasnogovornik.

Oko 15 sati glavnom prometnicom kroz Sarajevo, iz pravca grada prema Ilidži protutnjalo je nekoliko vozila tzv. marica koje koriste specijalci, a glasnogovornik MUP KS Irfan Nefić tada nije želio davati nikakve informacije jer smatra "kako novinari ne moraju znati svaku aktivnost MUP KS".

Na snimci se vidi kako pauk-služba uklanja crni automobil Audi, osobe koje su se nalazile u njemu su uhićene, a automobil je privremeno oduzet.

Na hitnoj sjednici Neovisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara održanoj danas povodom aktualnih događanja na području općina Novo Sarajevo i Ilidža usvojen je zaključak u kojem se od policijskog komesara Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo traži da hitno dostavi informaciju o njegovom djelovanju i postupanju.

Također je i od uprave policije zatražena informacija o aktualnoj sigurnosnoj situaciji na području Kantona Sarajevo s posebnim naglaskom na spomenuta događanja, priopćila je Pres služba KS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close