Spašeno 400 djece

Uhićeno 660 osoba osumnjičenih za pedofiliju

Vijesti / Crna Kronika | 16. 07. 2014. u 16:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska policija je uhitila 660 osoba osumnjičenih za pedofiliju, među kojima su liječnici, učitelji, socijalni radnici, u okviru šestomjesečne operacije bez presedana, priopćila je u srijedu Nacionalna agencija protiv kriminala (NCA).

Ova operacija "je imala cilj da traži osobe koje posjećuju stranice na internetu s nepristojnim slikama djece" ali je dovela istovremeno do optužbi za seksualno zlostavljanje, prema NCA.

Operaciju koju je vodila NCA u suradnji s 45 ekipa policije u cijeloj Velikoj Britaniji omogućila je da se zaštiti više od 400 djece, navela je još Agencija u svom priopćenju.

U većini slučajeva, međutim, uhićenja nisu još rezultirala optužbama zbog nastavka istrage.

Među uhićenim osobama ima "liječnika, nastavnika, službenih skauta, socijalnih radnika i bivših policajaca", precizira NCA i dodaje da je "39 već poznato policijskim službama".

Istražitelji su pretresli ukupno 833 adrese i pregledali 9.172 kompjutera, telefona i hard diska.

''Neke osobe su počinjale razgledanjem slika djece na internetu i zatim ih seksualno napadali (...). Cilj ove istrage je da se otkriju potencijalni seksualni agresori'', objasnio je Phil Gormley, zamjenik direktora NCA-a.

Posljednjih mjeseci niz slučajeva pedofilije koji su uključivali poznate osobe show businessa izbilo je u Velikoj Britaniji nakon skandala Limmyja Savila, bivšeg voditelja BBC-a, koji je umro, osumnjičenog da je počinio stotine seksualnih napada.

Dok su se sumnje nedavno pojavile u vezi zastupnika i visokih političkih dužnosnika u godinama od 1980. do 1990., NCA je precizirala da nijedna od 660 uhićenih osoba nije član ili bivši član parlamenta ili član vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close