Akcija ''Dojava''

Uhićeno 17 Fočaka koji su uzimali novac za dojave o namještenim utakmicama

Vijesti / Flash | 05. 06. 2017. u 13:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom pretresa na 16 lokacija u Foči, u policijskoj akciji ''Dojava'', uhićeno je 17 osoba osumnjičenih za kaznena djela iznude i prevare putem interneta.

Uhićeni, mahom mlađe dobi, sumnjiče se da su više od 300 osoba oštetili za višemilijunski iznos.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović potvrdio je da je policija pronašla veliki broj dokaza i oduzela više skupocjenih automobila i drugu imovinu, koji će služiti kao dokaz u kaznenom postupku.

''Oštećeno je više od 300 osoba, mahom s prostora bivše Jugoslavije i zapadne Europe, a šteta pričinjena izvršenjem kaznenih djela u ovoj fazi istrage je višemilijunska. Osumnjičeni su putem Facebooka i drugih društvenih mreža objavljivali namještene utakmice i dovodili u zabludu oštećene osobe koje su na njihov račun uplaćivale određene iznose'', rekao je Kostović u izjavi novinarima u Foči.

Kazao je da se akcija nastavlja.

Policijska uprava Foča posjeduje operativna saznanja da se, kako je dodao, na području te općine ovom vrstom kaznenih djela bavi veći broj osoba.

Današnju akciju proveli su pripadnici Uprave kriminalističke policije MUPRS-a i Policijske uprave Foča, u saradnji s kolegama iz FBiH, a uz saglanost Tužiteljstva u Trebinju.

Kopirati
Drag cursor here to close