Crna Gora

Uhićeno 16 osoba koje su krijumčarile Sirijce u Srbiju

Vijesti / Flash | 17. 04. 2015. u 18:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U policijskoj akciji "Kolosijek" danas je uhićeno 16 osoba zbog sumnje da su organizirali krijumčarenje ljudi, najviše porijeklom iz Sirije, i to preko teritorija Crne Gore u Srbiju'', kazao je inspektor za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije Marko Brajović.

Kako je precizirao na konferenciji za novinare, od uhićenih 16 osoba, njih 11 je lišeno slobode u Podgorici, a pet u Rožajama, dok se za dvije osobe i dalje traga.

Sumnja se da su u dužem vremenskom razdoblju, na organiziran način, izvršili krijumčarenje 138 osoba - tražitelja azila, u najvećem broju Sirijaca, preko Crne Gore ka Srbiji.

Uhićeni se sumnjiče za kazneno djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, prenio je Tanjug navode portala Radiotelevizije Crne Gore.

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore najavili su nastavak aktivnosti u akciji "Kolosijek" na međunarodnoj razini, kroz suradnju sa susjednim državama, i dodali da će uhićeni tijekom dana biti privedeni zamjeniku osnovnog državnog tužitelja u Podgorici.

Kopirati
Drag cursor here to close